Състезанието се провежда във Виена, Австрия от 1993 г. насам, като броят на участниците и интересът на професионалисти в областта на международното търговско право и арбитража непрекъснато се увеличава.

Общо 365 отбора от 84 държави мериха знания на форума през тази година. Общият брой на участващи студенти беше над 2500. Различните етапи на състезанието бяха проведени онлайн, с помощта на специализирана електронна платформа, използвана в арбитражни производства.

След т.нар. „general rounds”, отборът на Софийския университет за втори път в историята на българските участия в това състезание, достигна преките елиминации, в които участват най-добрите 64 отбора.

Финалът беше между българските участници и отбора на Университета в Хамбург, като нашите студенти спечелиха състезанието с единодушно решение на арбитражния състав.

Подготовката на състезанието беше поверена на неговите дългогодишни треньори: адв. Олег Темников, гл.-ас. Анастас Пунев, адв. Димитър Стоименов, адв. Елеонора Матеина и адв. Лия Харизанова.

Още по темата:

https://news.lex.bg/%d1%81%d1%83-%d1%81%d0%bf%d0%b...