На тържеството са поканени президентът на Република България Румен Радев, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, министър-председателят Бойко Борисов, Негово Светейшество Неофит І, Патриарх Български, кметът на столична общината Йорданка Фандъкова, председателят и съдиите от Конституционния съд, заместник-председателите на Народното събрание, председателите на парламентарни групи в Народното събрание, министри, омбудсманът, председателите на Върховния касационен съд и на Върховния административен съд, главният прокурор, представляващият Висшия съдебен съвет Боят Магдалинчев и членовете на съвета.

Водещ на тържеството ще бъде актрисата Ана Пападопулу, а режисьор на церемонията е Жоро Торнев.

Един от акцентите на тържеството е връчването на юбилейния знак на Висшия адвокатски съвет за принос към адвокатурата. Наградените адвокати са номинирани от колегиите, чиито членове са.

За втора поредна година ще се връчи и наградата на Висшия адвокатски съвет на името на Тодор Бурилков.

На всеки от гостите ще бъде подарена книгата "Адвокатът, Конституцията, приложимото право" (с анотирана практика на Конституционния съд). Неин автор е известният специалист и преподавател по конституционно право проф. д-р Пенчо Пенев и е написана специално по повод на бележитата годишнина. Тя е ценно помагало за юристи, журналисти, изследователи и широката общественост.

В програмата са включени още неподражаемият ансамбъл „Пирин“, църковното песнопение на квартет "Ангелските гласове", Владимир Величков с изпълнение на кавал и др.

Представянето на книгата, както и подробности около тържествената церемония, ще бъдат представени по време на пресконференция на 19 ноември, понеделник, от 11 ч. в пресклуба на БТА.