Уважаеми колеги,

На 27 (петък) и 28 (събота) юни 2014 г. в гр. София, в хотел „Хилтън” ще се проведе СЕМИНАР на Международния съюз на адвокатите (UIA) на тема: „ЛЕКАРСКАТА (медицинската) ГРЕШКА”. На семинара ще бъдат обсъждани гражданско-правните, наказателно-правните и застрахователните аспекти на проблема. Поканени са и са потвърдили участието си изявени лектори от Европа, Израел, България и от други страни.

Висшият адвокатски съвет и Софийскит адвокатски съвет са съорганизатори на семинара.

Доколкото темата за „Лекарската (медицинската) грешка” е сравнително нова не само за България, но и в световен мащаб, за всеки практикуващ адвокат тя несъмнено представлява особен интерес. Семинарът ще даде една нова публичност на различните правни аспекти на проблема. Същевременно участието в семинара ще повиши и квалификацията на желаещите колеги в тази, само на пръв поглед, тясна специализация.

Желаещите да участват адвокати следва да преведат определената от UIA такса за участие по тяхната сметка в Париж най-късно до дата 02 юни 2014г., като следват указанията на организатора UIA на следния линк:

http://www.uianet.org/en/evenement/type-46990/medical-malpractice-0

http://www.uianet.org/fr/evenement/type-46989/la-faute-m%C3%A9dicale-0

Най-късно до 02 юни 2014г. участниците в семинара следва да изпратят по електронен пътсъщо и във Висшия адвокатскисъвет на Email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. следните документи:

1/ Сканирано копие от платежното за внесена такса в полза на UIA (Можете да заличите номера на Вашата банкова сметка на копието!);

2/ Текст с изрично потвърждение за участие в семинара, както и задължително изписани трите Ви имена (вкл. на латиница по лична карта), телефон за връзка и Вашият имейл-адрес.

С настоящата обява Ви уведомяваме за следните възможности, от които можете да се възползвате, а именно:

1/ Семинарните такси за български адвокати са почти наполовина по-ниски от тези за колеги от чужбина и по правилата на UIA следва да се заплатят на изрично посочена тяхна сметка в Париж. Размерът на таксата за участие в семинара за български адвокати е 200 евро без ДДС, ако се плати в срок до 02 юни 2014 г., а след тази дата е в размер на 250 евро без ДДС.

Заплащането става с банков трасфер в евро без заплащане на дължими такси на получателя в полза на Union Internationale des Avocats, “2014 Sofia Seminar”, в следната банка и сметка:

Societe Generale – Paris Elysees Entreprise

91 avenue des Champs Elysees – 75008 Paris – France

BIC / SWIFT N°: SOGEFRPP

IBAN: FR76 3000 3033 9200 0503 4165 164

2/ Семинарната такса включва право на участие в семинарите, кафе-паузи, обяд на 27 и на 28 юни, документацията на семинара на хартиен и на електронен носители, симултанен превод от и на български език от и на английски и френски езици, няколкочасова екскурзия до Копривщица в събота 28 юни късен следобед (екскурзията - след записване!).

3/ Семинарната такса и останалите разходи, съгласно правилата на UIA, биха могли да бъдат поети от спонсори като: Адвокатски дружества и сдружения, регистрирани по Закона за адвокатурата, издателства с правна насоченост, индивидуални дарения и др. Разбира се, всички разходи могат да се заплатят и директно от желаещите адвокати лично и за тяхна сметка;

Подробности по ПРОГРАМАТА и имената, както и представянето на лекторите можете да видите на сайта на Висшия адвокатски съвет и на сайта на Софийския адвокатски съвет, като кликнете ТУК!

Организационен комитет