Тя обясни, че всеки има лични интереси, пристрастия в една или друга насока, но те нямат място в адвокатурата. Попитана в чия полза е това политизиране, Негенцова каза: „Не говоря за конкретни политически субекти, просто идеите, които се опитва да бъдат представени, защитават определени политически виждания, интереси, пристрастия, които могат да се правят навън, при наличие на политическо членство“.

Повод за коментара ѝ бяха въпроси за критиките, отправени към ВАдС по време на Общото събрание на адвокатите от страната (какво се случи на събранието и за искането за оставки виж тук). То беше последвано от пресконференция на представители на т. нар. Фейсбук общност на българските адвокати, които поискаха оставката на съвета. „Изборът е направен на базата на делегати, представляващи 40 адвокат и не бих могла да се съглася, че можем да обсъждаме изобщо шумни искания за оставка“, каза Негенцова.

„Адвокатурата е свободна и независима. Всеки адвокат може да изразява своето мнение. И ВАдС адмирира това. Ние сме единомишленици в общата цел за защита достойнството на адвокатурата. Слушаме всички мнения, но те да са градивни, а не да са шумни“, допълни тя.

И подчерта: „Ние сме диалогични. Мисля, че никой не би могъл да каже, че съм недиалогичен човек“.

Източник: http://bnr.bg/post/101085756/ralica-negencova и

https://news.lex.bg/%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D0%B3...