Продължава дискотеката с включване и изключване на излъчването. Затова ще дам почивка, докато проблемът не бъде отстранен„, заяви Георги Чолаков. И така кадровиците пак чакат възстановяването на онлайн излъчването.

Всъщност тези, които успяват да се включат прякото предаване преди атаката, могат да наблюдават заседанието, но ако някой поиска да го пусне на по-късен етап, не може, установи проверка на „Лекс“.

Въпреки „дискотеката“ СК на ВСС успя да гласуване допускането на всички кандидати за участие в избора на членове на съвета.

Действително това е поредната хакерска атака срещу ДАЕУ. На 4 април, докато ВСС обсъждане допустимостта на искането на правосъдния министър Надежда Йорданова за предсрочното освобождаване на главния прокурор, имаше DDoS атака срещу ДАЕУ и тогава заседанието беше прекъснато.

Преди две седмици заради същия тип атака срещу държавната агенция блокира не само интернет страницата на ВСС, но и тези на повечето съдилища. След няколко часа сайтовете заработиха, но в продължение на около 24 часа не можеха да се правят справки по делата през тях.

След днешната атака сайтовете на съдилищата също блокираха.

Източник: https://news.lex.bg/%d0%bf%d0%be%d0%b4-%d0%be%d0%b...