Хакерката се е добрала до имената и адресите на 100 милиона американци и на 6 милиона канадци, ползвали услугите на компанията "Кепитъл Уан". Не е успяла да получи номерата на кредитните им карти и сметки. Компрометирани са номерата на социалните осигуровки на 140 000 души, както и номерата на банковите сметки на 80 000. Имало е нерегламентиран достъп и до телефонни номера и кредитната история на клиенти. Щетите се оценяват на 100 - 150 милиона долара - за правна помощ и уведомления на клиентите.

"Признателен съм, че извършителят беше заловен, но дълбоко съжалявам за случилото се. Поднасям искрените си извинения за разбираемата тревога, която този инцидент ще предизвика у засегнатите. Решен съм да поправя нещата."
Ричърд Д. Феърбанк, Главен изпълнителен директор на "Кепитал Уан": Извършителката е 33-годишната Пейдж Томпсън, софтуeрен инженер, работила за технологична компания в Сиатъл. Заловена е вчера и същия ден се е явила пред съд в града. Разкрита е, след като публикувала част от данните на популярна платформа за обмен на проекти и разработки. Друг потребител на същата платформа, сигнализирал "Кепитал Уан".

Разследващите са я проследили по дигиталния ѝ адрес и са стигнали до името ѝ. Освен това обаче самата тя се похвалила онлайн за "удара". Обвинена е в измама и злоупотреба. Следващото й явяване пред съда е на 1 август. Максималната присъда, която я грози, е пет години затвор и глоба до 250 000 долара.

Източник: http://news.bnt.bg/bg/a/khakerka-otkradna-dannite-...