„За мен е изключителна чест да приветствам от името на кмета на Община Видин д-р Цветан Ценков и лично от свое име участниците в Националната конференция на българската адвокатура“, сподели заместник-кметът Десислава Тодорова. Тя изрази увереност, че предстоящата дискусия ще е ползотворна за всички участници, като ще даде възможност за обмяна на опит и добри практики, за обсъждане на съществуващите проблеми и за намиране на решения. „Вашата високоотговорна, обществено значима дейност е един от стълбовете на правовата държава. Вие сте призвани и сте избрали да се посветите на мисията да защитавате правата на гражданите, отстоявайки истината в съда. Това изисква от Вас професионални качества и умения, но също така отдаденост и висок морал, за които Ви поздравявам“, каза още Тодорова, като пожела успешни дискусии и ползотворна работа.

Председателят на Висшия адвокатски съвет д-р Ивайло Дерменджиев откри форума, като сподели прекрасните си впечатления от нашия град и от региона. Той беше категоричен, че Видин има всички дадености, за да се развива успешно. Председателят на Висшия адвокатски съвет изрази увереност, че срещата ще бъде ползотворна и призова участниците да са активни при дебатите.

Д-р Дерменджиев обяви, че в знак на признателност за доброто сътрудничество, Община Видин се удостоява с Почетен плакет на Висшия адвокатски съвет. Отличието прие заместник-кметът Десислава Тодорова, като благодари за оказаната чест.

Приветствия към участниците в конференцията поднесоха също така областният управител Огнян Асенов, председателят на Окръжния съд Илия Илиев и председателят на Националното бюро за правна помощ Наталия Илиева.

След уводните изказвания започна същинската дискусия. Участниците във форума обсъждат темата „Актове, постановявани от адвокатските съвети и Висшия адвокатски съвет. Видове и способи за обжалване.“

Източник: https://darik.bg/darik.bg/obstina-vidin-e-udostoen...