На стилното тържество и водосвет присъстваха главният секретар на Висшия адвокатски съвет Стефка Въжарова и неговите членове Веселка Коева, Емил Ядков, Никола Рангелов, Станислав Тонов, Стефан Ботев, Христо Христов, Нели Виодорова, председателите на АС - Стара Загора Златина Йовчева и на Силистра Снежина Христова, председателите на окръжния и районния съд в града, представители на прокуратурата, на областна администрация, председателят на НБПП Елена Чернева, председателят на УС на Центъра за обучение на адвокати Йордан Цветанов, много гости.

Председателят на АК - Перник Румен Кирилов изрази благодарността си към Висшия адвокатски съвет за съдействието и увери присъстващите, че доброто партньорство - както с висшия орган на адвокатурата, така и с различните институции в града, ще продължи и в бъдеще.

Новият офис всъщност е етаж от сграда, разположена непосредствено срещу съдебната палата в града. Адвокатите от пернишката адвокатска колегия ще могат да ползват просторна зала с близо 90 места, в която ще се провеждат заседания на АС, общи събрания на колегията, семинари и конференции.


В новия офис ще заработи и 12-я поред Център за безплатна правна помощ. Предвидено е и място за работа по медиация. Множество помещения от новата придобивка на АК-Перник са отдадени под наем на адвокати от колегията. Под наем ще се отдава и заседателната зала, като интересът към нея от различни организации вече е голям.

Икона на Св. Мина подариха от Висшият адвокатски съвет на колегите си от Перник, а председателят на АС – Силистра Снежина Христова поднесе оригинален шлем - маска на воин – ценна находка при реставриране на крепостната стена на античния Дуросторум.


Източник: Висш адвокатски съвет

Още по темата: