„От съда уведомяват и колегията, а ние осигуряваме достъп на страните и процесуалните им представители до оборудваните за целта пространства в Регионалния център. Изслушване на вещи лица по експертизи, както и разпити на свидетели се провеждат в съответната съдебна палата, там са съдебният състав и съдебният секретар“, посочи Калина Милославова, председател на Адвокатска колегия – Варна.

30 минути преди заседанието системен администратор създава т.нар. „виртуална стая“, като линкът й съдържа номера на делото и годината. Този линк се предоставя на точките за контакт.

„Процесуалните представители на страните се явяват 30 минути преди заседанието, за да получат линка и да се направи проба на връзката. Камерите на двата осигурени компютъра са насочени към всяка от страните с оглед възможност за постоянен визуален контакт със съдебния състав“, обясни председателят.

Легитимирането за участие в заседанието става с документ за самоличност.

Източник: https://bnr.bg/varna/post/101266103/advokati-oborudvaha-zala-za-virtualno-uchastie-v-sadebni-zasedania?fbclid=IwAR2pO1kD6pFxL8dvt8c1iQeTWEiWV7rzb2B7j8Q439XAGUo8T0_1YlGp23Y

Още по темата: http://defakto.bg/2020/04/27/%d0%ba%d0%b0%d0%ba-%d...