В настоящия парламент има повече юристи, отколкото в последните години и е чудно как не си дават сметка, че с решението си засягат само най-младите и свободно практикуващи адвокати, а не големите акули с баснословните доходи от адвокатските дружества. Става дума за хора, които с много усилия (и най-често с творчески решения - б. а.) изкарват средномесечен доход по около 1500 лв., от които трябва отделят за наем, ток, вода, отопление, застраховки, вноски и т. н.

Да - това са същите свободни и независими професионалисти, на които властта не намери начин да помогне, когато раздаваше пари на засегнатите от COVID кризата.

Неслучайно през 2021 г. адвокатите в България от 14 000 станаха с 1000 по-малко. Ако тази година се отпишат още 1000, държавата ще закъса със служебните защити, защото повечето от напускащите работят за смешните суми, които дава държавата, за да бранят цигани и наркомани. На тях им писва и тръгват да си търсят „несвободни“ и „нетворчески“ професии в държавната администрация или в милицията на Рашков.

Накрая - чудно ми е кой от двамата провалили се като адвокати Христо Иванов и Атанас Атанасов, или и двамата „лидери“ на ДБ са гласували „против“ или „въздържал се“ за това предложение. С гласовете на 13-те депутати от ДБ това предложение щеше да мине. Нали те се обявяваха за младите, свободните и... Дрън, дрън, ярина.

Източник: https://trud.bg/%D0%B0%D0%B4%D0%B2%D0%BE%D0%BA%D0%...