На 25.01.2014 г. Българското национално радио чества своя 80-годишен юбилей. Председателят на Висшия адвокатски съвет Ралица Негенцова беше сред официалните гости. Тя връчи почетния плакет на Висшия адвокатски съвет на генералния директор на Българското национално радио Радослав Янкулов. Отличието е за изключителен принос на радиото в утвърждаването на високи професионални стандарти в българската журналистика, както и по повод знаменателния юбилей от основаването на най-старата медия.

Никой, по никакъв начин не може да си представи историята на България без нейното Радио. Още от 25.01.1935 г., когато Цар Борис ІІІ подписва Указа, с който радиоразпръскването в България е обявено за държавна собственост, то – Радиото - става неразделна част от духа и плътта на българската идентичност, посочи председателят на Висшия адвокатски съвет в поздравителния си адрес до обществената медия.

Обичано, мразено, възвисявано, хулено, на своите 80 години днес то е по-живо от всякога. Жилаво и упорито то продължава да свети като стар, но сигурен морски фар, на който истинските капитани вярват, изтъкна още г-жа Негенцова в поздравлението си до журналистите от БНР.

Тя присъства на връчването на ежегодните награди „Сирак Скитник”, както и на грандиозния празничен галаконцерт на Българското национално радио в НДК, с който бе отбелязана 80-годишнината. Празникът съвпада с деня, в който с указ на Цар Борис ІІІ радиоразпръскването в страната става държавна собственост.

Честването на юбилея премина под патронажа на президента Росен Плевнелиев.

Целият текст на поздравителния адрес: ТУК