Приветствия до участниците изпратиха Екатерина Захариева - Заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на външните работи и министърът на правосъдието Цецка Цачева. На откриването на форума присъстваха Юрий Щерк – зам.-министър на външните работи и Десислава Ахладова – зам.-министър на правосъдието.

Предвидените теми са „Арбитражът и новите технологии, бизнесът на 21-ви век“, „Правно положение на арбитъра. Отговорност на арбитъра“, „Взаимодействие между съда и арбитража“ и „Арбитраж в областта на спорта. Арбитраж за разрешаване на колективни трудови спорове“.

Различни среди положиха доста усилия в грешна посока и за съжаление успяха да извадят потребителските спорове от обхвата на арбитража. Мотивът беше да не се натоварва крайният потребител с разноски, но ефектът е точно обратен. 98 % от арбитражните дела на годишна база приключват в рамките на една година и това очевидно е по-изгодно за страните. Надявам се в скоро време тази грешка да бъде поправена. Това казва в приветствието си Цветан Симеонов, председател на УС на БТПП.

Висшият адвокатски съвет беше представен от председателя Ралица Негенцова, както и от членовете на съвета Албена Пискова, Станислав Тонов и Нели Виодорова.

Още по темата: http://defakto.bg/2019/03/23/%D0%B0%D1%80%D0%B1%D0...

http://defakto.bg/2019/03/24/%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D0...