Както „Лекс“ писа, най-ожесточена конкуренция има за единственото свободно място за нотариус в Сливница и за него ще се борят 130 юристи. За петте вакантни места за нотариуси в София пък има най-голям брой кандидати – 285. В столицата конкуренцията е 57 души за едно място. След София и Сливница, най-много кандидати има за Пазарджик, където беше обявена една свободна позиция за нотариус. За нея документи са подали 91 души. За двете места във Варна кандидатите са по-малко – 88, а за едното в Бургас са 85.

Най-непривлекателни за желаещите да станат нотариуси се оказват Велики Преслав и Попово (по 7 души са кандидатствали за едно място) и Силистра и Кула (по 8 кандидати за едно място).

Конкурсът, който министър Цецка Цачева обяви в края на май, е за нотариуси в 57 града. Най-много свободни места – пет са обявени в София. По двама нови нотариуси се търсят в Ардино, Варна, Видин, Горна Оряховица, Златоград, Ивайловград, Лом, Плевен, Разград, Русе, Сливен, Тополовград, Търговище и Ямбол. А в останалите места има по едно свободно място.

Писменият изпит е насрочен за 4 ноември, предстои Министерството на правосъдието да обяви къде ще се проведе той.
Източник: https://news.lex.bg/677-%D1%8E%D1%80%D0%B8%D1%81%D...